Energiezuinig renoveren met YTONG volgens doos-in-doos principe

doos in doos principe

Om de authenticiteit en charme van bestaande woningen en gebouwen te bewaren en toch te voldoen aan de steeds strengere eisen op gebied van energiezuinigheid, volstaat het om de woning van binnen te vernieuwen en de originele gevel te behouden. Met zijn performante dragende en isolerende kenmerken is YTONG het geschikte materiaal voor deze snelle en budgetvriendelijke bouwmethode. Volgens het doos-in-doos principe bouwt men met YTONG een luchtdichte en energiebesparende nieuwbouw achter een bestaande gevel.
Ook met MULTIPOR kan men een woning energiebesparend isoleren zonder aan de originele gevel te raken. De isolatieplaten worden dan tegen de bestaande binnenmuren gekleefd en zijn daarna eenvoudig af te werken met een MULTIPOR-afwerkingslaag en een binnenpleister. Bovendien is MULTIPOR uiterst performant op gebied van brandveiligheid.

Tijdens Batibouw (van 24-02 tot 04-03-2018) kunt u kennismaken met de innovatieve Xella bouwoplossingen voor renovaties in de particuliere- en projectbouw op stand 307 in Paleis 5. Op regelmatige tijden vinden demonstraties plaats op de stand. U kan zich ook altijd inschrijven via onze website voor een gratis opleiding.

Verhoogde isolatiewaarden met nieuwe generatie minerale wol

Om de isolatiewaarden te verhogen kan YTONG gecombineerd worden met URSA Terra, een nieuwe generatie minerale wol met topprestaties op gebied van akoestische en thermische isolatie. Dit nieuw isolatiemateriaal wordt tijdens Batibouw in première voorgesteld op de stand van Xella in Paleis 5.

URSA Terra is niet alleen geschikt voor de isolatie van spouwmuren maar ook van daken. 
Bij het ontwikkelen van deze nieuwe minerale wol is ook gedacht aan het comfort voor de plaatser. Dankzij een nieuw bindmiddel geeft URSA Terra minder stof en voelt het heel wat zachter aan. 

URSA Terra is net zoals YTONG ook super ecologisch. Minerale wol is van nature een duurzaam product dat voor meer dan 60% bestaat uit zand, een hernieuwbare grondstof. Het nieuwe bindmiddel zorgt bovendien voor een aardse groene kleur.