Afwerken van een Ytong binnenmuur

 • Hoe bepleister ik een Ytong muur?

  Als de Ytong muur correct gelijmd werd, is het mogelijk om een dunpleister (2-3 mm) aan te brengen.  De dikte van de pleister laat niet toe om al te grote oneffenheden in de muur op te vangen. Eventueel kan u het oppervlak vlakken met een rasp. Ytong heeft in haar gamma een dunpleister die in 2 lagen moet worden aangebracht en die een goed resultaat geeft.  De eerste laag (Ytoplane) dient om het oppervlak te egaliseren en wordt rechtstreeks op de blokken aangebracht. De tweede laag (Ytolisse) is de eindlaag.
  Ook traditionele pleisters kunnen op Ytong muren gebruikt worden, mits er eerst een hechtingslaag Ytong-vast is aangebracht.

 • Hoe betegel ik een Ytong binnenmuur?

  Het betegelen van een Ytong wand kan op twee manieren: rechtstreeks of nadat de muur eerst bepleisterd werd.  De tegels worden rechtstreeks met Ytocerame (of een andere elastische lijm die compatibel is met cellenbeton) tegen de Ytong muur aangebracht.
  Tegelt u in specie, grondeer de bepleisterde wand dan en zet de tegels in de specie.

 • Hoe voorzie ik een Ytong binnenmuur van houten afwerking?

  Een wand van Ytong blokken voorziet u heel eenvoudig van houten afwerking. Schroef houten regels rechtstreeks op de wand en breng vervolgens de houten bekleding aan. Op dezelfde manier kunt u ook andere afwerkingmaterialen op een wand van Ytong blokken aanbrengen.