Algemeen

 • Uit welk materiaal is de Multipor minerale isolatieplaat gemaakt?

  De Multipor minerale isolatieplaat is een massief, volledig steenachtig isolatiemateriaal op basis van de grondstoffen zand, kalk, cement en water. Het is vergelijkbaar met cellenbeton, maar heeft een veel kleinere volumieke massa van circa 115 kg/m³. Miljoenen gesloten cellen met stilstaande lucht zorgen ervoor dat Multipor bijzonder goed isoleert. Om die reden zijn de minerale isolatieplaten een duurzaam en gebruiksvriendelijk alternatief voor isolatieplaten op basis van kunststof of vezels.

 • Er bestaan verschillende isolatiematerialen op basis van kunststof of vezels. Waarom zou ik Multipor gebruiken?

  Multipor minerale isolatieplaten zijn een duurzaam, gebruiksvriendelijk alternatief voor isolatieplaten op basis van kunststof of vezels. De platen zijn handzaam, licht van gewicht en onder alle omstandigheden bruikbaar. Het grote voordeel is dat ze massief en volledig steenachtig zijn. Het grote aantal gesloten cellen met stilstaande lucht – de best denkbare isolator – geeft de platen hun uitstekende isolerende eigenschappen.

 • Waar kan ik Multipor platen toepassen?

  De universele eigenschappen van de isolerende Multipor platen zorgen voor veelzijdige toepassingsmogelijkheden in woning-, industrie- en utiliteitsbouw, zowel bij nieuwbouw als renovatie. De isolatieplaten zijn inderdaad uitermate geschikt voor het na-isoleren van bestaande buitenmuren langs binnen en worden daarvoor dan ook meer en meer ingezet. Ook het isoleren van plafonds van garages, doorgangen en overkragingen gebeurt eenvoudig met Multipor. Door de heldere uitstraling van de isolatieplaten hebben ze hier het bijkomende voordeel dat ze geen afwerking nodig hebben om esthetisch te zijn.

 • Beschikt Multipor over CE-markering?

  Multipor is CE-gemarkeerd en beschikt over de Europese Technische Goedkeuring ETA-05/0093. De kenmerken en eigenschappen van het isolatiemateriaal zijn dus vastgesteld volgens Europese normen.

 • Kan ik Multipor gebruiken in combinatie met Silka (kalkzandsteen),Ytong (cellenbeton) en Hebel (cellenbeton)?

  De isolerende YtongMultipor platen laten zich uitstekend combineren met Silka kalkzandsteen en Ytong of  Hebel cellenbeton. Al deze bouwmaterialen beschikken over gelijkwaardige materiaaleigenschappen. Zo wordt het mogelijk monolithische buitenmuren te bouwen en tegelijk hoge isolatiewaarden te realiseren. In combinatie met cellenbeton haalt YtongMultipor bijvoorbeeld U-waarden (warmteweerstand) < 0.15 W/m²K, wat ruim voldoende is voor de geldende passiefhuis-eisen.