Binnenmuren

Xella binnenmuren

Xella voorziet verschillende bouwmaterialen die geschikt zijn voor het optrekken van binnenmuren in industriële gebouwen. Al onze wanden bieden een uitstekende brandwerendheid.

Onze Hebel wandplaten zijn gekend om de combinatie van hun grote formaat en onbrandbaarheid. Het gebruik van de wandplaten in combinatie met een staal- of betonstructuur zorgt voor een grote bouwsnelheid.  Het resultaat is een steenachtige wand die niet alleen onbrandbaar is, maar ook nog eens optimaal isoleert en accumuleert. Deze eigenschappen maken het materiaal bijzonder geschikt voor de bouw van industriële gebouwen en hallen. De wandplaten behoeven zelfs geen afwerking en zorgen voor een lichte sfeer binnenin.

Met Hebel Construct kan men bouwen zonder structuur. Dit gaat snel: er kan onmiddellijk gemonteerd en afgewerkt worden.  De gelijmde Hebel wanden zorgen voor de nodige sterkte en stabiliteit.

Ytong is een goed alternatief voor zowel dragende als niet-dragende binnenmuren. Met de verdiepingshoge panelen van Ytong kan snel een massieve niet-dragende wand opgetrokken worden. De panelen zijn vochtongevoelig, zodat ze kunnen gebruikt worden voor vochtige ruimten.

Silka metselblokken en vellingkantblokken zijn eveneens van toepassing voor dragende binnenmuren. Silka is bovendien ook nog akoestisch isolerend. De blokken kunnen als zichtwerk gebruikt worden, en behoeven dus geen extra afwerking. Ze kunnen eenvoudig geschilderd worden voor een mooi resultaat.