Binnenmuren

Binnenmuren van Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton

De flexibiliteit en eenvoudige verwerking maken Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton bij uitstek geschikt voor toepassing in binnenwanden, zowel dragende als niet-dragende.

 • Dragend
  Met Ytong bouwt u snel en eenvoudig. De dragende wanden kunnen flexibel ingepland worden en de passtukken kunnen eenvoudig verzaagd worden. Dankzij hun ongevoeligheid voor vocht zijn de blokken uitermate geschikt voor toepassing in vochtige ruimten, zoals bergingen, badkamers en keukens.
  Wanneer Ytong gebruikt wordt voor het optrekken van een binnenspouwblad, is er zelfs geen extra isolatie nodig om de huidige normen te behalen.
  Ook de Silka blokken van kalkzandsteen zijn zeer geschikt voor binnenwanden. Ze zijn milieuvriendelijk, geluidsisolerend, dragend en duurzaam. De grootste troeven van Silka zijn de thermische inertie van de blokken en de luchtdichtheid die verkregen worden door het verlijmen. De Silka Lijmblok Light en de Silka Vellingkantblok zijn dankzij het gatenpatroon extra handig voor binnenmuren. Men kan immers perfect leidingen trekken in deze uitsparingen en bespaart zo op het uitfrezen van sleuven.
   
 • Niet-dragend
  Uiteraard zijn Silka en Ytong ook geschikt om niet-dragende binnenwanden op te trekken. Ytong is uitermate geschikt voor het optrekken van stevige muren in alle mogelijke vormen. Wil men akoestisch hoog presterende binnenmuren, dan kiest men beter voor Silka blokken. Dankzij hun hoge massa houden zij het geluid gemakkelijk tegen.
  De Silka klimaatwandblokken zijn aan één zijde voorzien van sleuven die toelaten een onzichtbaar verwarmingssysteem te installeren. Zo geniet men van aangename stralingswarmte vanuit de binnenmuur. De Silka klimaatwand is ideaal om te combineren met bijvoorbeeld aardwarmte-installaties om zo een geheel duurzaam, energiezuinig en ecologisch koel- en verwarmingssysteem te creëren.
  De Ytong verdiepingshoge panelen (VHP) laten toe snel binnenmuren op te trekken en zijn vooral geschikt voor gebruik in combinatie met het Ytong Cascosysteem.