Binnenmuren

Xella dragende binnenwanden
 • Dragend
  Silka elementen en Silka blokken zijn zeer geschikt voor dragende binnenwanden. Dankzij hun brandwerendheid en hoge akoestische isolatie zijn ze perfect toepasbaar voor de opbouw van scheidingswanden tussen verschillende lokalen. De vellingkantblokken moeten zelfs niet extra afgewerkt worden. Een simpele verflaag volstaat om een mooi resultaat te hebben.
  Ook Ytong blokken worden vaak gebruikt voor de realisatie van binnenmuren. Hun gemakkelijke verwerking en aanpasbaarheid geven uw bouwplannen extra flexibiliteit.
  Voor het opvullen van een betonnen of stalen draagstructuur zijn Hebel wandplaten uitermate geschikt. Zij worden met een kraan geplaatst wat een snelle voltooiing van het project in de hand werkt. Ook de Hebel-platen kunnen met een verflaagje afgewerkt worden om een esthetisch resultaat te krijgen. In sommige gevallen kan met Hebel structuurloos gebouwd worden. Hebel Construct laat toe uw project in recordtijd te voltooien en tegelijkertijd de structuurkost uit te sparen.
   
 • Niet-dragend
  De flexibiliteit van Ytong maakt het materiaal ook geschikt voor niet-dragende binnenmuren. Met de verdiepingshoge panelen van Ytong kan snel een massieve wand gebouwd worden. De panelen zijn vochtongevoelig, zodat ze kunnen gebruikt worden voor vochtige ruimten.
  De Silka vellingkantblokken zorgen voor een mooi zichtwerk, zodat kan bespaard worden op binnenpleister. Ze kunnen eenvoudig geschilderd worden.
  De Silka klimaatwand is uitermate geschikt voor gebouwen als ziekenhuizen, rusthuizen en kantoren. Door de hoge massa van Silka wordt de temperatuur in het materiaal opgeslagen en gelijkmatig afgegeven. Warm of koud water circuleert in een leidingensysteem dat wordt aangebracht in de speciale, van sleuven voorziene blokken. Op die manier bespaart men plaats (men hoeft geen verwarmingselementen te plaatsen) en kan men energiezuinig verwarmen en koelen.