Bouwknopen

Ytong is dé oplossing voor bouwknopen

Elk gebouw heeft minimum een 30-tal lineaire en puntbouwknopen. Deze bouwknopen vormen koudebruggen, met hogere energierekeningen tot gevolg. Een ontwerp dat resulteert in een te hoog K-peil kan zelfs beboet worden. Het is dus van essentieel belang dat bouwknopen goed ontworpen en uitgevoerd worden.

Wie een gebouw in Ytong en/of Hebel cellenbeton ontwerpt, kiest voor een doeltreffende en makkelijke oplossing. Cellenbeton is immers tegelijk een dragend materiaal en een uitstekende isolator. Het geleidt koude noch warmte, dit in tegenstelling tot materialen als beton of metaal. Met cellenbeton is het perfect mogelijk om onderbrekingen in de isolatie te vermijden (basisregels 1 en 2).

Ytong blokken bieden een eenvoudige oplossing om koudebruggen te vermijden ter hoogte van de muurvoet, dakopstand, ramen en deuren. Ook als kimlaag staat Ytong garant voor zowel druksterkte als isolatie.

Voor snelbouw heeft Ytong een speciaal gamma gehydrofobeerde kimblokken met aangepaste maten.

Hebel-platen zijn eveneens een cellenbetonproduct.  Ook zij bieden dezelfde optimale karakteristieken als Ytong wat betreft het gemakkelijk realiseren van EPB-aanvaarde bouwknopen.  Denk daarbij aan het opbouwen van een volledig dak met Hebel-dakplaten.  Deze zijn tegelijkertijd dragend en isolerend.

Bouwknopen huis

En bij traditionele bouwwerken

Het WTCB erkent Ytong als uiterst geschikte isolerende oplossing voor de muurvoet van gevels.

Lees meer hierover