Buitenmuren

Xella buitenmuur

België kent een lange traditie in beton en metselwerk als het om utiliteitsbouw gaat. Hebel, Silka en Ytong vormen echter veelgebruikte, onbrandbare en soms zelfdragende alternatieven.

Systeembouw met Silka, op maat van het project, levert aanzienlijke besparingen op. Omdat de bouwelementen maatvast en snel te verwerken zijn, is Silka bij uitstek geschikt voor grotere projecten zoals de bouw van ziekenhuizen, rusthuizen, scholen en kantoren.

Buitenwanden van cellenbeton zijn functioneel en mooi. Hebel wandplaten zijn flexibel, hoogwaardig en tegelijkertijd kostenbesparend. De wandplaten beschikken over unieke brandwerende eigenschappen en bieden uitgebreide esthetische mogelijkheden. Ze kunnen worden gebruikt in combinatie met een betonnen of stalen draagstructuur, maar worden in bepaalde situaties ook zelfdragend toegepast. Dit spantloos bouwen bespaart de kosten van een skelet.

Met de bouwmaterialen van Xella zijn verschillende gevelafwerkingen mogelijk. Enkele voorbeelden:

  • Gevelsteen
    Ytong en Silka zijn zeer geschikt voor gevelafwerking met traditionele gevelsteen. Voor het behalen van de vereiste EPB-waardes heeft Ytong blokken die toelaten te bouwen zonder het toevoegen van extra isolatiemateriaal.
  • Buitenbepleistering
    Bij massieve bouw worden de buitenmuren opgetrokken in één materiaal zonder extra isolatie. Dit soort muren kan aan de buitenkant direct afgewerkt worden met crépi, en aan de binnenzijde met binnenpleister. Voor deze afwerking is Ytong bijzonder geschikt.
  • Andere afwerking
      Er bestaat een groot gamma van afwerkingsmogelijkheden op Hebel wandplaten om de  esthetische waarde van een gebouw te verhogen: naakte panelen, kwarts, verf, metaal, hout,  en vele andere opties.

Contacteer ons als je wil uitzoeken wat de esthetische mogelijkheden zijn voor uw plannen.