Dak

Hebel dakplaten

Wie geen vormtechnische beperkingen wil, licht en arbeidsvriendelijk wil bouwen en tegelijkertijd naar optimaal wooncomfort streeft, kiest voor Hebel cellenbeton. Extra voordeel is de onbrandbaarheid van het materiaal.
Met Hebel dakplaten is elk dak te realiseren, van platte tot hellende daken. Zelfs gebogen en ronde daken zijn mogelijk dankzij de vrijheid van vormgeving. De enige grens is je creativiteit.

Hebel dakplaten zijn bovendien een prima basis voor groendaken, omdat ze relatief licht, dragend, steenachtig en isolerend zijn. Vegetatiedaken worden steeds meer toegepast, omdat ze helpen de overlast bij hevige regenval te beperken, het fijnstof op te vangen en stadsopwarming te verminderen.

De Europese regelgeving op de energieprestatie van gebouwen (EPBD) is ook van toepassing op daken. De maximale U-waarde voor daken en plafonds werd vastgelegd op 0,3. Deze waarde wordt gemakkelijk behaald met de Low Energy dakplaten van Hebel. De isolatiewaarde heeft rechtstreeks invloed op je energieverbruik.

Dankzij de uitstekende thermische kwaliteiten heeft Hebel ook een positief effect op het comfort en het gezonde leefklimaat in huis. Door hun celstructuur met luchtbelletjes hebben de Hebel dakplaten de eigenschappen van een isolatiemateriaal, en creëren ze een goede thermische inertie. Hierdoor worden grote temperatuurschommelingen in de woning opgevangen.

De dakopstand van een plat dak kan best met Ytong-blokken gerealiseerd worden. Deze hebben hiervoor het ideale formaat en bovendien is je dakrand met Ytong verzekerd van een EPB-aanvaarde bouwknoop zonder koudebruggen.