Dak

gebogen Hebel dakplaten

De keuze voor een dak wordt bepaald door wat er onder gebeurt. Kantoorwerk verschilt immers enorm van dat in een productie- of opslaghal. Welke specifieke eisen u ook heeft, een dak van Hebel cellenbeton is de beste oplossing. Drie kenmerken maken de Hebel dakplaten bijzonder geschikt voor toepassing voor scholen, ziekenhuizen, sportcentra en andere utiliteitsgebouwen: hun uitstekend accumulerende vermogen, lichte gewicht en onbrandbaarheid. Warmteaccumulatie zorgt voor veel lagere energiekosten in het kader van het koelen van gebouwen en ook voor een optimaal werk- of winkelklimaat. Lichter bouwen betekent sneller, goedkoper en just-in-time bouwen met minder zwaar materieel dat de structuur niet te veel belast.  Onbrandbaarheid voorkomt schade en zelfs een mogelijk faillissement. Bovendien zorgen Hebel dakplaten voor een uitstekende akoestische isolatie.
Hebel kan elke dakvorm aan, van plat tot hellend en zelfs gebogen daken. Ook voor groendaken zijn de dakplaten bijzonder geschikt.

Om ter hoogte van de dakrand bouwknopen te krijgen die conform de EPB-regelgeving zijn, kan Ytong gebruikt worden voor het creëren van de dakopstand.