Gevel

woning met Xella gevel

Xella heeft voor elk soort gevelafwerking een geschikt product in huis. Ook voor wie energiezuinig of passief wil bouwen zijn er meerdere mogelijkheden dankzij de verschillende soorten lijmblokken.

Enkele voorbeelden:

 • Buitenpleister
  Bij massieve bouw worden de buitenmuren opgetrokken in één materiaal zonder extra isolatie. Dit soort muren kan aan de buitenkant direct afgewerkt worden met crepi, en aan de binnenzijde met binnenpleister. Voor deze afwerking is Ytong bijzonder geschikt. De Ytong Low Energy blokken laten toe passieve monolitische muren te realiseren. Met behulp van de Multipor isolatieplaten kunnen de passieve muren iets slanker blijven en toch dezelfde eigenschappen bezitten.
  Wie razendsnel wil bouwen, kan beroep doen op het Ytong CascoSysteem. Hiermee wordt het casco van een gemiddelde woning in enkele dagen gebouwd. De buitenwanden kunnen eenvoudig worden afgewerkt met een buitenpleister en een dunpleister langs de binnenzijde.
 • Gevelsteen
  Heb je graag een woning met een traditionele gevelsteen, dan is bouwen met Ytong of Silka een eenvoudige oplossing. Op die manier kunt u buitenmuren traditioneel afwerken, en toch profiteren van de voordelen van moderne bouwmaterialen.
 • Andere
  Uw creativiteit hoeft geen grenzen te hebben. Met de Xella bouwmaterialen staan tal van opties open voor uw gevelafwerking: metalen bekleding, Sidings, hout...de mogelijkheden zijn zeer breed. Verf of gespoten kwarts werd vroeger eerder gebruikt voor de buitenafwerking van industriegebouwen, maar Hebel platen maakt dit soort afwerking ook mogelijk in de woningbouw.

Contacteer ons als je wil uitzoeken wat de esthetische mogelijkheden zijn voor uw plannen. Of breng een bezoek aan onze info dagen te Burcht of Lummen en leer de mogelijkheden van Ytong nog beter kennen.