Milieu en recyclage

Multipor lachende kinderen

Met de Multipor minerale isolatieplaat speelt Xella in op de aandacht voor veilig en duurzaam bouwen. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn constructies die bijdragen aan energiebesparing. Met andere woorden: constructies die goed zijn geïsoleerd. Multipor is een massief, mineraalhoudend isolatiemateriaal dat warmte-isolatie eenvoudig, doeltreffend en snel mogelijk maakt. Het materiaal behoudt zijn materiaaltechnische en bouwfysische eigenschappen gedurende zijn hele levens- en gebruiksduur.


Milieubewuste productie
Ook bij de productie wordt rekening gehouden met het milieu. Multipor bestaat uitsluitend uit ruim voorradige natuurlijke grondstoffen: kalk, cement, zand en water. Bij de productie wordt niet meer energie verbruikt dan strikt noodzakelijk en het materiaal kan volledig worden hergebruikt. Daarmee past Multipor naadloos in de visie van Xella op energiebewust produceren en bouwen.

Hebel is 100% recycleerbaar. Het materiaal wordt uiterst fijn gemalen en opnieuw in het fabricageproces gebracht om nieuwe platen te maken. Alle productieafval wordt volledig gerecycleerd.

 

Lees alles over de levenscyclus en de milieuprestaties van de Xella bouwtoepassingen vervaardigd uit cellenbeton (Ytong, Multipor en Hebel) alsook kalkzandsteen (Silka) in ‘De Groene Motor’. Lees alles over duurzaam bouwen.