Milieu/duurzaamheid

 • Heeft Xella een milieubeleid?

  Ja. Xella besteedt veel aandacht aan de milieuaspecten van de productie en het gebruik van haar producten. We bevorderen op diverse manieren een verantwoord gebruik van grondstoffen en energiebronnen. Bijvoorbeeld door niet méér grondstoffen en energie te gebruiken dan strikt noodzakelijk is en waar mogelijk hergebruik te stimuleren. Daarnaast werken we aan een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie in de gebouwen die van onze bouwproducten worden gebouwd.

 • Waar kan ik meer lezen over de visie van Xella op het milieu?

  In de brochure ‘De Groene Motor’ leggen we onze visie en ons beleid op het gebied van milieu en duurzaamheid uit.

 • Is kalkzandsteen een milieuvriendelijk bouwmateriaal?

  Silka kalkzandsteen is een bouwmateriaal dat bestaat uit uitsluitend natuurlijke grondstoffen: zand, kalk en water. Grondstoffen die ruim voorradig zijn, nu en in de toekomst. De productie vraagt relatief weinig energie en kent geen schadelijke uitstoot. De meeste processen die tijdens de productie van kalkzandsteen plaatsvinden, zijn chemische processen die nauwelijks energie vragen. Kalkzandsteen kan na gebruik weer dienen als basis voor de fabricage van nieuwe producten. Belangrijk is ook dat kalkzandsteen tijdens het gebruik bijdraagt aan een beter milieu. In de zomer blijven gebouwen van kalkzandsteen koeler, waardoor minder hoeft te worden gekoeld met bijvoorbeeld airconditioning, terwijl ze in de winter langer warm blijven - beter isoleren dus - waardoor er minder hoeft te worden verwarmd. Juist vanwege deze bijzondere accumulerende en isolerende eigenschappen is Xella in staat praktische bouwoplossingen met Silka te creëren die bijdragen aan minder energieverbruik.

 • Is kalkzandsteen een duurzaam bouwmateriaal?

  Ja, kalkzandsteen is bijzonder duurzaam. Het behoudt zijn eigenschappen gedurende de hele levensduur van een bouwwerk en kan daarna eenvoudig worden hergebruikt bij de productie van nieuw kalkzandsteen.