Milieu/duurzaamheid

 • Waaruit blijkt dat Ytong cellenbeton een milieuvriendelijk en duurzaam product is?

  Het uitgangspunt van het milieubeleid van Xella is om het milieu niet zwaarder belasten dan strikt noodzakelijk is. Dat gaat verder dan het productieproces alleen: Xella heeft de totale levenscyclus van haar bouwmaterialen in kaart gebracht, van grondstofwinning tot hergebruik. Cellenbeton is een solide bouwproduct waarmee sterke, duurzame bouwconstructies kunnen worden opgetrokken die lang meegaan zonder dat het cellenbeton zijn eigenschappen verliest.
  Het materiaal wordt geproduceerd uit uitsluitend natuurlijke grondstoffen die ruimschoots voorradig zijn, nu en in de toekomst. Doordat cellenbeton voor meer dan de helft uit met lucht gevulde cellen bestaat, zijn minder grondstoffen nodig. De productie vraagt daarnaast een minimum aan energie. En wanneer cellenbeton het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt, kan het volledig worden hergebruikt bij de productie van nieuw cellenbeton.
  Belangrijk gegeven is bovendien dat cellenbeton ook tijdens het gebruik bijdraagt aan een beter milieu. In de zomer blijven gebouwen van cellenbeton koeler, waardoor minder hoeft te worden gekoeld, terwijl ze in de winter langer warm blijven en beter isoleren, waardoor er minder hoeft te worden verwarmd.

 • Kan ik met Ytong blokken op een energiezuinige manier bouwen?

  Jazeker. Ytong blokken zijn zelfs bij uitstek geschikt voor energiezuinige bouwmethoden. Xella hecht veel waarde aan energiezuinige bouwoplossingen en levert daar dan ook een actieve bijdrage aan door wand- en dakoplossingen aan te bieden die toekomstgericht zijn.

 • Waar kan ik meer lezen over de visie van Xella op het milieu?

  In de brochure ‘De Groene Motor’ leggen we onze visie en ons beleid op het gebied van milieu en duurzaamheid uit.