Nieuwbouw

nieuwbouw met Xella materialen

Xella biedt innovatieve wandoplossingen die perfect inspelen op de behoefte aan energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen.

 

De warmteverliezen van een woning gebeuren voor één derde langs de buitenmuren en één derde langs het dak.  Met Ytong, Hebel en Silka, eventueel in combinatie met Multipor, is het mogelijk om te besparen op toekomstige energie-uitgaven.

 

Met Ytong blokken kunnen muren opgetrokken worden die ver beneden de maximum toegelaten U-waarde blijven van 0,4, zonder extra isolatie te plaatsen. Ytong voldoet dus aan de EPB richtlijnen zonder bijkomende isolatie.

 

Multipor combineert isolatiecapaciteit met de voordelen van een steenachtig materiaal. Dat is nieuw, revolutionair en enig op de markt. Wanneer Multipor wordt gecombineerd met Ytong, kan een extra hoge isolatiewaarde bereikt worden. Deze optie biedt een slanke wandopbouw en levert een homogeen geheel voor de buitenmuur.

 

Een dak is het meest blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Met Hebel kunnen performante daken in alle vormen gebouwd worden. De isolatiewaarde van de dakplaten is superieur aan die van traditionele dakconstructies. Wanneer een Hebel-dak bijkomend geïsoleerd wordt met Multipor kunnen zelfs waarden voor passiefgebouwen bereikt worden.

 

Voor de bouw van passiefhuizen zijn de Ytong Low Energy blokken uitstekend geschikt.

 

Een richtlijn van de Europese Unie bepaalt dat vanaf eind 2020 alle nieuwe gebouwen in Europa ‘bijna-energieneutraal’ moeten zijn. Xella is nu al voorbereid op de toekomst.

 

Onze bouwmaterialen zijn uitstekend met elkaar te combineren, zodat voor alle bouwplannen een goede oplossing kan samengesteld worden. Contacteer ons als je wil uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor uw plannen.