Duurzame oplossingen

wandoplossingen voor het binnenklimaat

Xella biedt verschillende creatieve wandoplossingen die een positieve invloed hebben op het binnenklimaat.

 • Oplossing 1: beter verwarmen én koelen met Silka
  Met de Silka klimaatwand, gekoppeld aan een energiezuinige bron, zijn woningen voorzien van een ecologisch, economisch en duurzaam klimaatsysteem. De wand vangt hevige temperatuurschommelingen op en straalt personen direct aan met aangename warmte of koelte.
 • Oplossing 2: een ecologisch groendak met Hebel
  Hebel dakplaten zijn een uitstekende basis voor groendaken. Deze ecologische daken worden steeds vaker toegepast omdat ze de overlast bij hevige regenval beperken, fijnstof opvangen en de stadsopwarming verminderen. Bovendien dragen ze bij tot een aangename groene omgeving.
 • Oplossing 3: een enkelvoudige passiefwand met Ytong
  Met de Ytong Low Energy blokken is het mogelijk een enkelvoudige wand op te bouwen met een dikte van 50 cm. Samen met de binnen- en buitenpleister voldoet de wand aan de isolatie-eisen van een passiefhuis.
 • Oplossing 4: 0-energie met Silka
  Massieve muren in Silka hebben een ongeëvenaarde thermische inertie. Tussen de Silka muur en de houten gevelafwerking wordt een isolatielaag voorzien voor een doorgedreven isolatie van de bouwschil. Bij 0-energieprojecten moet er steeds een systeem voorzien zijn voor de aanmaak van hernieuwbare energie.
 • Oplossing 5: Slankste Ytong-wand met gevelsteen op de markt
  Een slanke muur met gevelsteen die toch een passiefhuis U-waarde behaalt? Met Ytong kan men een wand samenstellen die slecht 37,5 cm breed is. Dit door de combinatie van de isolerende Ytong Low Energy blokken en het gebruik van performant isolatiemateriaal in de spouw. Vandaag is er niets slanker op de markt. Dankzij Ytong worden de bouwknopen bovendien koudebrugvrij opgelost en blijft de thermische isolatie doorheen de tijd op peil.
 • Oplossing 6: Passieve combinatiewand met Ytong en Multipor
  Ytong blokken met een dikte van 20 cm, aangevuld met Multipor van 20 cm, geeft een isolatiewaarde van 0,14 W/m²K. Dit is een relatief slanke wandopbouw van 41,3 cm voor passiefhuizen met alle voordelen van een volledig massieve wand die zijn isolatiewaarde gedurende de hele levensloop behoudt.

Lees meer in onze uitgave "Innovatieve oplossingen voor 2020".

 

Een team van gespecialiseerde medewerkers staat ter beschikking om architecten, aannemers, projectontwikkelaars en particulieren raad te geven op het gebied van energiebesparing, slimme logistiek, het juiste bouwmateriaal en -concept. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Doe een beroep op deze bron van kennis en ervaring. Contacteer ons voor raad en informatie.