Zichtwerk

 • Kan ik Silka blokken gebruiken voor zichtwerk?

  Silka metselblokken zijn geschikt voor tweezijdig zichtwerk. Houd een stootvoeg aan van 10 mm. Let op: span de metseldraad bij het stellen van de onderste laag altijd aan de zichtzijde wanneer slechts één zijde voorbestemd is om zichtbaar te blijven. Verder is het van belang zichtwerkwerk aan de bovenzijde af te dekken om inregenen te voorkomen.
  Silka vellingkantblokken zijn uitermate geschikt voor zichtwerk door het fraaie uitzicht dat men verkrijgt door de afgeschuinde kanten.

 • Hoe voeg ik een zichtwand van Silka metselblokken?

  Bij het toepassen van zichtwerk werkt u de voegen in de wand van SILKA metselblokken altijd af. Dat kan met voegspecie. Let op de juiste verhouding in volumedelen: 1 deel cement, ½ deel luchtkalk, 4 tot 6 delen zand. Krab de voegen van tevoren minimaal 15 mm uit.

 • Waarom zou ik Silka vellingkantblokken gebruiken?

  Vellingkantblokken van Silka kalkzandsteen hebben een esthetische meerwaarde. De blokken zijn aan alle kanten voorzien van een vellingkant die een fraai resultaat geeft. U kunt ze dus heel goed gebruiken bij wanden die in het zicht blijven en die er om die reden aantrekkelijk uit moeten zien. De vellingkantblokken zijn bovendien voorzien van uitsparingen voor leidingen die het trekken van sleuven achteraf overbodig maken.

 • Kan ik Silka vellingkantblokken ook verwerken in vochtige omstandigheden?

  Ja, dat kan - net als bij de andere kalkzandsteenproducten van Silka. Toch is het aan te raden om vellingkantblokken te verwerken in droge omstandigheden. Vocht kan zorgen voor verkleuring van de blokken en wanneer ze onafgewerkt moeten blijven is dat niet mooi. Ook duurt het dan langer voor alle vocht uit het bouwwerk verdwenen is.

 • Kan ik Silka vellingblokken gebruiken voor het optrekken van brandwerende wanden?

  Ja, dat kan. Let er wel extra op dat u de blokken goed strak tegen elkaar plaatst zodat alle voegen dicht zijn.

 • Moet ik Silka vellingkantmuren en metselmuren nog verder afwerken?

  In principe niet. Dikwijls worden de wanden wel voorzien van een verflaag om een nog fraaier uitzicht te verkrijgen.