Utiliteitsbouw

Xella utiliteitsgebouw

Xella heeft bouwmaterialen in huis die uitstekend geschikt zijn voor de utiliteitsbouw. Utiliteitsgebouwen zijn gebouwen met een maatschappelijk doel, zoals scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, kantoren, opleidingscentra of hotels. Brandveiligheid, een snelle verwezenlijking, geluids- en thermische isolatie zijn voor deze gebouwen van essentieel belang.

Zowel Ytong, Silka als Hebel worden steeds meer aangewend voor het optrekken van utiliteitsgebouwen, vanwege hun uitstekende eigenschappen. Deze bouwmaterialen bieden een modern antwoord op de huidige eisen inzake thermische isolatie (EPB regelgeving), en zijn uitermate geschikt voor duurzaam toekomstgericht passiefbouwen.

Silka elementen zijn bij uitstek geschikt voor snelle systeembouw met repetitieve muren. De snelle verwerking resulteert in een hoge rendabiliteit.

Ook Hebel platen kunnen snel verwerkt worden, en bieden veel mogelijkheden op esthetisch vlak. Dankzij de goede thermische isolatie en hoge brandweerstand is dit materiaal uitermate geschikt voor combinatieprojecten, zoals bijvoorbeeld een kantoorgebouw met industriehal.