Woningen

Xella laagenergiewoning

De bouwmaterialen van Xella zijn geschikt voor al uw bouw- of verbouwingsplannen, in elke stijl. Zeker als het gaat om een laagenergiewoning of passiefhuis. Silka, Ytong, Multipor en Hebel bieden oplossingen voor elk type woning. 

Hun troeven:

 • Thermische isolatie
  Ytong scoort dankzij zijn cellenstructuur beter dan de EPB-norm (EnergiePrestatie en Binnenklimaatregelgeving) voorschrijft. Ytong is het enige dragende materiaal waarmee je koudebruggen kan vermijden zonder toegevoegde isolatie. Zelfs als je een passiefhuis wil bouwen, kan je rekenen op Ytong. En dat zonder ingewikkelde constructies met verschillende materialen. De nieuwste Ytong Low Energy blokken hebben zo’n goede Lambda-waarde dat je er muren mee kan optrekken met U-waarde < 15 (passief) zonder dat het nodig is om bijkomende isolatie te plaatsen. Als je ook je dak en vloeren in Hebel cellenbetonplaten bouwt, heb je een volledige perfect geïsoleerde woning. Omdat er geen verschillende materialen moeten gecombineerd worden en de isolatie van de woningschil nergens onderbroken wordt, vermijd je koudebruggen.
 • Luchtdichtheid
  Omdat de Ytong blokken gelijmd worden, garanderen ze een hoge luchtdichtheid. Deze eigenschap kan een verbetering met 10 punten op het E-peil van uw woning geven. En dat is mooi meegenomen, want een gunstig E-peil kan recht geven op subsidies, afhankelijk per regio.
  Silka is eveneens een perfect bouwblok voor passiefhuizen. Door de massa van het materiaal en het feit dat Silka verlijmd wordt, bezitten de muren een hoge luchtdichtheid en uitstekende thermische inertie. Lees meer over : testen aan de Universiteit Gent bewijzen perfecte luchtdichtheid van Silka kalkzandsteen. 
 • Geluidsisolerend
  Silka blokken vormen door hun grote massa de ideale buffer tegen geluidsoverlast. Om die reden worden ze vaak gebruikt om woningscheidende muren op te trekken of om passiefhuizen te bouwen.
 • Aangenaam binnenklimaat
  Een goed geïsoleerde woning met een goede thermische inertie blijft zelfs tijdens zeer warme periodes (of periodes met een enorme zonnestraling) aangenaam fris, en behoudt ook 's nachts een behaaglijke temperatuur.
  Om een goede thermische inertie te verkrijgen, moeten de buitenwanden van de woning een hoge massa hebben. Daardoor hebben ze een uitstekende thermische capaciteit, wat wil zeggen dat ze de temperatuur (warm of koud) absorberen en deze slechts met vertraging weer afgegeven. Hierdoor worden extreme temperatuurschommelingen in de woning vermeden, wat dan weer leidt tot energiebesparing. Met Ytong, Silka en Hebel ben je zeker van een aangenaam binnenklimaat.

Xella heeft een uitgebreid aanbod wandoplossingen voor het optrekken van binnen- en buitenmuren. Contacteer ons als je wil uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor uw plannen.