Appartementen

Xella appartementsbouw

Systeembouw met Silka, op maat van het project, levert aanzienlijke besparingen op. Omdat de bouwelementen maatvast en snel te verwerken zijn, is Silka bij uitstek geschikt voor grotere projecten zoals de bouw van appartementen en utiliteitsgebouwen.

Silka bouwelementen uit kalkzandsteen onderscheiden zich door hun draagkracht en akoestisch-isolerende eigenschappen. Tijdens geluidstesten van de K.U.Leuven werd aangetoond dat de ankerloze spouwmuren met Silka beter presteren dan eender welk ander materiaal op de markt. Volgens officieel onderzoek bezitten Silka muren een geluidsisolatie van maar liefst 69 dB, waarmee voldaan wordt aan de strengste eis van 62 dB voor woningscheidende muren.

De elementen kunnen worden opgebouwd tot een perfect vlakke witte muur, die slechts een dunne bepleistering vergt of rechtstreeks betegeld wordt. Het gebruik van lijmmortel beperkt de hoeveelheid “bouwvocht”. Het feit dat de elementen maatvast zijn en verlijmd worden bij montage, vergemakkelijkt het realiseren van luchtdichte buitenmuren. Dit maakt ze uiterst geschikt voor het optrekken van passieve gebouwen.

Lees : Testen aan de Universiteit Gent bewijzen perfecte luchtdichtheid van Silka kalkzandsteen.

Silka elementen worden geleverd in diktematen van 100 tot 300 mm voor dragende en niet-dragende binnenmuren.

Ook Ytong is voor de bouw van appartementen een handig en kostenbesparend bouwmateriaal. De verdiepingshoge panelen (VHP) zijn het ideale product om snel scheidingswanden op te trekken.  De panelen zijn weersbestendig zodat ze zonder problemen al tijdens de ruwbouwfase geplaatst kunnen worden.