Woningen

Ytong, Silka en Hebel kunnen alle stijlen van woningen aan. Het zijn eersteklas ruwbouwmaterialen waarmee zowel moderne als meer klassieke woningen opgetrokken worden. Door hun unieke eigenschappen vormen ze de kwaliteitsvolle basis voor elk huis.

Familiewoning in crepi

Stefano Doclo en Jan Strobbe

Van binnen naar buiten denken

“Het exterieur is het logische gevolg van het interieur.” Dat is één van de uitgangspunten die de architecten Stefano Doclo en Jan Strobbe hanteren in hun ontwerpen. Het interieur is belangrijk omdat erin geleefd en gewerkt wordt. Het exterieur is er een logisch gevolg van. Samen met licht, ruimtelijkheid, openheid, aandacht voor de wensen en het budget van de bouwheer leidt dit tot maatwerk in een hedendaagse architectuur. 

“Door te kiezen voor een sobere en strakke vormgeving die gerealiseerd wordt in warme interieurmaterialen, krijgen onze woningen toch een tijdloos karakter”, schetsen Stefano Doclo en Jan Strobbe hun ontwerpvisie.

Zowel voor nieuwbouwprojecten als voor verbouwingen maken beide architecten graag gebruik van Ytong. De blokken in cellenbeton zijn isolerend op zich en gedragen zich als buffer tegen bijvoorbeeld straatlawaai, koude en warmte. Zo krijgen de muren isolatiewaarden die niet haalbaar zijn met andere materialen.