Woningen

Ytong, Silka en Hebel kunnen alle stijlen van woningen aan. Het zijn eersteklas ruwbouwmaterialen waarmee zowel moderne als meer klassieke woningen opgetrokken worden. Door hun unieke eigenschappen vormen ze de kwaliteitsvolle basis voor elk huis.

Verbouwing tot meergezinswoning

Wie jong is, wil liefst zo snel mogelijk op eigen benen staan. Maar doorgaans zijn de financiële middelen voor een eigen stek er nog niet. Voor architect Tom Steyls en zijn echtgenote was dat niet anders. Tot z’n ouders het idee opwierpen om bij hen op het dak te bouwen. Het koppel ging voluit voor het plan en woont vandaag in een aantrekkelijke gezinswoning op één hoog.

Om de bouwtermijn zo kort mogelijk te houden, zochten we naar een bouwsysteem dat snel werkt. Dat vonden we met Ytong cellenbeton. De blokken zijn bovendien licht, wat een bijkomend voordeel betekent voor de bestaande bouwstructuur. We hebben geen maatregelen moeten treffen om de fundering te versterken of om het gewicht van de nieuwbouw op een andere manier af te dragen.

Dat hadden we vooraf ook minutieus bestudeerd samen met een ingenieur stabiliteit.” Keerzijde van de medaille in het op korte termijn zoeken en vinden van aannemers was dat de geselecteerde aannemer weinig ervaring had in het verlijmen van Ytong-blokken. “Maar dat werd goed opgevangen. Bij de opstart was Xella aanwezig om de aannemer de nodige uitleg te geven en hem op gang te helpen. De werf is overigens heel vlot verlopen.”

Arch. Tom Steyls
Grootstraat 120A
3570 Alken
T. +32 11 69 00 36
www.tomsteyls.be