Ytong 007

De Ytong 007 low energy blokken zijn hun tijd ver vooruit en kunnen een gecontroleerde lambda-waarde voorleggen van 0,070 W/mK.  Hierdoor bieden ze de oplossing om eenvoudig te beantwoorden aan de eisen van 2020. Vanaf 2021 zal in België immers elke nieuwbouwwoning BEN of bijna energieneutraal moeten zijn. In Brussel wordt passief bouwen zelfs al in 2015 verplicht en in 2017 volgt Wallonië dit voorbeeld. De U-waarde van de buitenmuren mag dan liefst niet hoger zijn dan 0,15 W/m²K.

De isolatie van de massieve Ytong 007 blokken is uniek op de markt. Deze blijft trouwens behouden gedurende de hele levensduur van het gebouw. Ook de luchtdichtheid van de muren is gegarandeerd levenslang, ongeacht of er in de muren geboord of gekapt wordt.

Belangrijke troef van de Ytong 007 low energy blokken, is dat er geen extra isolatiemateriaal dient te worden aangebracht om elke woning een aangenaam thermisch comfort te geven: de unieke eigenschappen van de blokken zorgen ervoor dat de koude in de winter buiten blijft, terwijl het in de zomer fris blijft binnen.

Energiezuinig toekomstgericht bouwen is gemakkelijk met Ytong 007.