Ytong, volledig bouwsysteem klaar voor 2020

Ytong cellenbeton

Ytong is een volledig bouwsysteem waarmee elke woning van kelder tot dak kan opgetrokken worden.  Het biedt een antwoord op alle moderne vereisten voor het bouwen van uw woning. Het voldoet zonder problemen aan de EPB isolatie-eisen en is het ideale product om constructies met EPB-aanvaarde bouwknopen op te trekken zonder koudebruggen.

Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand dat voor meer dan de helft bestaat uit miniscule versteende, met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zijn opvallende en unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid. Het is met andere woorden een materiaal dat tegelijkertijd dragend en isolerend is. Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. Het klassieke probleem van slecht geplaatst isolatiemateriaal is daarbij onbestaande. 

Voor het optrekken van passiefhuizen zijn de Ytong Low Energy blokken van 50 cm een ideale oplossing. Ook de wandoplossingen met bijvoorbeeld de combinatie Ytong + Multipor bieden kwalitatief hoogstaande mogelijkheden om te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen inzake isolatie en energieverbruik.

Lees alles over duurzaam bouwen.

Kostengunstig bouwen

Omdat Ytong een volledig hoog kwalitatief bouwsysteem is met alle elementen van kelder tot dak, is het veel gemakkelijker om de kostprijs van uw nieuwbouw woning te beperken zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.  Ytong bouwt snel dankzij de grootte en ergonomie  van de blokken, de gemakkelijke verzaging en het gebruik van lijm in de plaats van mortel.  Bovendien hoeft u met Ytong geen bijkomend risocovol isolatiemateriaal te plaatsen, omdat Ytong zelf een zeer goede isolator is. Hierdoor bespaart u als bouwheer op de kostprijs van het materiaal, op manuren op de werf en op eventuele huurprijzen omdat u veel sneller in uw nieuwe woning kan trekken. Ook naar de toekomst toe, is het vermijden van bijkomend isolatiemateriaal steeds in uw voordeel. Het risico op een slechte plaatsing (met alle nefaste gevolgen zoals opstijgend vocht of koudebruggen) bestaat niet, en de isolatiewaarde van uw nieuwe Ytong-woning vermindert niet doorheen de jaren (isolatiematerialen zijn onderhevig aan slijtage).

Belangrijk om weten is ook dat Ytong-muren voor uw epc-certifcaat steeds een winst van ca. 10 punten opleveren.  Dat kan belangrijk zijn voor het verkrijgen van premies of bij eventuele verkoop van uw pand naderhand.